Esikäsittelyt

Maalattavien tuotteiden ja materiaalien esikäsittely on onnistuneen lopputuloksen kannalta vähintään yhtä tärkeä asia kuin itse maalauskin. Esikäsittely ja sen laatu vaikuttaa useaan seikkaan, mm. maalipinnan visuaaliseen laatuun, maalipinnan kestävyyteen (elinkaareen), maalin kiinnipysyvyyteen sekä moniin muihin maalipinnalta eri käyttöympäristöissä vaadittaviin ominaisuuksiin.

Vakioprosessina teräskappaleille suoritetaan lievästi peittaava ja pesevä fosfatointi sekä jälkipassivointi, joka antaa myös kaikille alumiinilaaduille, Duplex-teräksille, RST:lle  (AISI304) / HST:lle (AISI316) sekä kuumasinkitylle teräkselle erinomaisen tartunta-alustan sekä jauhe- että märkämaalauksille. Mikäli alumiinissa on jo valmiina anodisointi, se on myös em. esikäsittelyprosessin jälkeen oiva alusta erityyppisille maalauksille.

Käyttämämme nykyaikainen viidennen sukupolven zirkoniumpohjainen pesevä fosfatointiaine antaa “mustalle” teräkselle erinomaisen tartunnan lisäksi myös erittäin hyvän korroosiosuojan riippumatta siitä mitä maalausmenetelmää tai maalityyppiä esikäsittelyn päälle halutaan käyttää.

Esikäsittelypalveluihimme kuuluu myös tasoitus, jäysteiden ja purseiden poisto, huokoisuuden poisto (täyttö), kittaus, hionta ja rasvanpoisto sekä puhdistus tarvittavaan SA-asteeseen. Kysy lisää esikäsittelystä osoitteesta myynti@vtm.fi tai numerosta 09-2752 311.